Podłoga w kuchni- Aranżacje wnętrz Lublin
Jest to mój artykuł publikowany w Kurierze Lubelskim. Podłoga w kuchni to temat warty gruntownego rozważenia, bowiem w tym pomieszczeniu szczególnie jest ona narażona na uszkodzenia. Woda, tłuszcze, a czasami spadające przedmioty – to wszystko może się na niej znaleźć. W kuchni można wykorzystać każdy rodzaj materiałów stosowanych na podłogi oprócz wykładzin dywanowych. Delikatniejszy materiał wymaga jednak częstej renowacji. Przy wyborze materiału powinniśmy przede wszystkim wziąć pod uwagę nasz styl bycia. Jeśli gotowanie nasze to przede wszystkim herbata i jajecznica, to każda podłoga będzie służyła przez wiele lat. W kuchni, w której przygotowuje się posiłki dla wielu osób, piecze ciasta, robi przetwory, pokrycie podłogowe musi być szczególnie trwałe i łatwe do utrzymania w czystości. Dobrze jest, gdy w części jadalnej podłoże jest ciepłe, np. drewniane. Pod uwagę powinniśmy wziąć także sposób chodzenia po domu, czy są to kapcie, czy wolimy chodzić boso. Bezsprzecznie najwygodniej